Lammben med Ris

6 lammben
1 lök
1 morot
4 dl ris
1 tsk gurkmeja
2 msk 7 kryddor
1 kycklingbuljong
salt
1 msk pinjenötter
Koka köttet med löken,moroten, buljongen och salt - 1 ca 3 timmar.
Köttet är klart när det börjar separera sig från benen.
Tvätta riset och häll upp i en gryta, häll på olja och buljongen och låt steka i några minuter.
Häll på vatten och de andra krydorna + salt, salta efter smak.
När riset börjar koka sänk till halva värmen på plattan och efter ca 15 minuter sänk till lägsta och låt stå 15 minuter.
Lägg upp riset på en bricka och lägg på lammbenen och strö över pinjenötterna som man ska steka i lite olja så dem blir bruna. Akta så dem inte bränns - det gör dem lätt.
Ät med Naturell Yougurt.

Kommentarer
Postat av: Anonym



salam,Jag tycker din mat ser hur läcker ut som helst! jag vill bara fråga om du är från Libanon eftersom det flesta maträtterna som du gör ser libanesiska ut?

2011-02-04 @ 16:00:44
Postat av: Anonym

Hej!

Nej jag kommer inte från Libanon, men jag är gift med en man som är Libanes. Så där har vi förklaringen :D

2011-02-04 @ 16:46:30
Postat av: aisha

Mums, ska prova mig på detta recept inshaallah, går det att ungsteka köttet också eller måste man koka det först?

2011-02-04 @ 20:22:09
Postat av: Anonym

Hej Aisha. Jag vet inte faktiskt. Men det borde det göra.

Har alltid kokat köttet för tycker det är godast. Men prova, går blir säkert jätte gott ! :)

2011-02-04 @ 21:49:54
Postat av: MammaMarie

Snälla Malin! Du MÅSTE lägga in fler recept. Älskar fotona på din mat - man blir SÅÅÅ inspirerad!

2011-02-11 @ 22:31:43
URL: http://mammamaries.wordpress.com
Postat av: Malin

Marie:

Ok! Det ska jag göra.

Ikväll kommer det upp några =)

2011-02-12 @ 12:35:15
URL: http://mmallass.blogg.se/
Postat av: Mimi

Hej, det ser jätte gott ut, men behövde lite hjälp, ska bjuda hem folk till mig, vad kan man göra något annat med lammben med ris, jag vill liksom göra en blandning, vad tycker du, Hoppas du kan svara så fort som möjligt, behöver svar genast! tack

2011-08-19 @ 15:01:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0