Fiskgratäng med Bechamelsås

FISKGRATÄNG BECHAMELSÅS
Bechamelsås :
-
100 g smör
2 dl mjöl
10 dl mjölk
Gör så här :
-
Smält smöret i en kastrull och häll sedan på mjölet, rör om tills det blir en tjock massa och häll i mjölken, blanda hela tiden annars bränns det. Blanda till det är tjockt. Salta, svart&vit peppra och ställ åt sidan.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
1000 gram fisk (jag använde Alaska pollok)
2 pkt hackad spenat (för minde spenat 1 pkt)
1 dl små skalade räkor
10 potatisar
-
Gör så här :
-
Skala och skär potatisen i "pengaform", fritera dem sedan tills dem blivit lite bruna på kanterna. Låt stå och rinna av på en bit papper.
Stek spenaten i smör och salta.
När den är klar alltså en "spenatröra" så bred ut den i en ugnsform.
Stek fisken i olja i samma panna som spenaten och gör så fisken blir i små bitar. SALTA!
Häll sedan fisken över spenaten, låt stå.
Strö över räkorna, potatisen och häll på såsen jämt över allting.
Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
Bechamelsås
100 g smör
2 dl mjöl
10 dl mjölk
Gör så här
Smält smöret i en kastrull och häll sedan på mjölet, rör om tills det blir en tjock massa och häll i mjölken, blanda hela tiden annars bränns det. Blanda till det är tjockt. Salta, svart&vit peppra och ställ åt sidan.
1000 gram torskfile
1 pkt hackad spenat
1 dl små skalade räkor
10 potatisar
Skala och skär potatisen i "pengaform", fritera dem sedan tills dem blivit lite bruna på kanterna. Låt stå och rinna av på en bit papper.
Stek spenaten i smör och salta.
När den är klar alltså en "spenatröra" så bred ut den i en ugnsform.
Stek fisken i olja i samma panna som spenaten och gör så fisken blir i små bitar. SALTA!
Häll sedan fisken över spenaten, låt stå.
Strö över räkorna, potatisen och häll på såsen jämt över allting.
Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0