Fyllda vindruvsblad - Wara2 3einab

1 paket inlagda vindruvsblad eller en burk med inlagda vindruvsblad.
Lök
Tomat
Persilja
Citron
Olivolja
Salt
Koka upp bladen tills dem blir mjuka (känn med nageln) och låt dem svalna och torka.
Hacka lök, tomat och persilja i små små bitar.
Lägg upp bladen på en bricka.
Blanda ner ris tillsammans med grönsakerna och häll på citron, olivolja och salt efter smak.
Ta sedan ett blad i taget och lägg upp en lagom liten mängd på bladet, vik sedan ihop som en enciladas så att det är stängt på alla kanter för att inget ska trilla ur.
Lägg upp dem fint i en kastrull, kastrullen ska GÄRNA vara täckt på hela botten med vitkålsblad.
Häll på vatten tills det täcker upp.
Koka sedan upp "rullarna" på högsta värme med en tallrik och sedan ett lock.
När det börjar koka skruva ner till 2/3.
1 paket inlagda vindruvsblad eller en burk med inlagda vindruvsblad.
Lök
Tomat
Persilja
Citron
Olivolja
Salt
Koka upp bladen tills dem blir mjuka (känn med nageln) och låt dem svalna och torka.
Hacka lök, tomat och persilja i små små bitar.
Lägg upp bladen på en bricka.
Blanda ner ris tillsammans med grönsakerna och häll på citron, olivolja och salt efter smak.
Ta sedan ett blad i taget och lägg upp en lagom liten mängd på bladet, vik sedan ihop som en enciladas så att det är stängt på alla kanter för att inget ska trilla ur.
Lägg upp dem fint i en kastrull.
Häll på vatten tills det täcker upp.
Koka sedan upp "rullarna" på högsta värme med en tallrik och sedan ett lock.
När det börjar koka skruva ner till 2/3.
MAN KAN HA STEK I BOTTEN AV GRYTAN, BARA LÄGG I DEM RÅA INNAN DU LÄGGER PÅ DOLMARNA.
Kommentarer
Trackback