Kafta Bsoniye

500 g nötfärs
10 potatisar
1 finhackad gul lök
1 1/2 dl finhackad persilja
2 tsk "sjukryddor"
5 tomater
Salt och svartpeppar efter smak.
Såsen :
1 burk passerade tomater
2 dl vatten
salt
vitpeppar
svartpeppar
Efter smak.
Blanda köttfärsen med persiljan och löken, krydda.
Bred ut köttfärsen i en ungsform, så att den är platt och rätt så tunn. 2 cm ca.
Skiva tomaterna och lägg på så att det täcker all köttfärs.
Skiva och fritera potatisen så den är halvklar. Lägg sedan på över tomaterna så att det täcker tomaterna.
Blanda de passerade tomaterna med vatten, salt och svartpeppar - häll över formen och sätt i mitten av ugnen på 225 grader i ca 40 minuter.
500 g nötfärs
10 potatisar
1 finhackad gul lök
1 1/2 dl finhackad persilja
2 tsk "sjukryddor"
5 tomater
Salt och svartpeppar efter smak.
Såsen :
1 burk passerade tomater
2 dl vatten
salt
vitpeppar
svartpeppar
Efter smak.
Blanda köttfärsen med persiljan och löken, krydda.
Bred ut köttfärsen i en ungsform, så att den är platt och rätt så tunn. 2 cm ca.
Skiva tomaterna och lägg på så att det täcker all köttfärs.
Skiva och fritera potatisen så den är halvklar. Lägg sedan på över tomaterna så att det täcker tomaterna.
Blanda de passerade tomaterna med vatten, salt och svartpeppar - häll över formen och sätt i mitten av ugnen på 225 grader i ca 40 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0